Stories

Mats Kroon

Publicerad den 23 februari, 2021

Här får du lära känna mannen bakom Mats Kroon. Vem är egentligen Per Lasson och vad har han gjort i sin karriär förutom att spela pappa och hockeytränare i Eagles? Vi får även reda på vad han helst gör en ledig dag i Oskarshamn.

Per Lasson spelar alltså hockeylegenden, pappan och hockeytränaren Mats Kroon i alla säsonger av Eagles. En karaktär som ofta lyckas välja fel val och drabbas själv i slutändan. Vad är viktigast? Karriären eller familjen? Trotts allt vill han vara en bra pappa till sina barn, Elias och Felicia Kroon.

På fritiden i Oskarshamn

När Per Lasson har tid över mellan inspelningarna av Eagles i Oskarshamn tycker han bäst om att vara på Golfbanan eller i Motionsspåret. Allra bäst gillar han området kring Havslätt. Om han måste välja en favoritinspelningsplats blir det Be-Ge Hockey Center vid Arena Oskarshamn.

Det är häftigt att få spela in scener i en ishall där ett riktigt SHL-lag huserar. Jag har fått lära mig mycket om sporten ishockey i samband med min roll i Eagles vilket är roligt,

säger per lasson, skådespelare i eagles

Inte bara Mats Kroon

Vi ser inte bra Per Lasson i Eagles, just nu är han även aktuell i SVTs Tunna blå linjen. Per är även medverkande i bland annat Snapphanar och Bron. Hmm mycket skånska? Ja det är faktiskt så att Per Lasson är skåning. Som Mats Kroon använder han en annan dialekt.