Behind the scenes

Hur ser det egentligen ut när man filmar en hockeyscen? Hånglar skådespelarna på riktigt och hur håller man sig för skratt? Häng med bakom kameran eller ”behind the scenes” när inspelningarna av Eagles gjordes!

Bakom kameran finns det såklart ett helt gäng med människor som gör att allt framför kameran ska klaffa. Det finns bland annat ljudtekniker, scenografer och de som jobbar med mask, det vill säga, smink och hår. På bilderna nedan ser vi scener ur inspelningar på Oscarsgymnasiet under säsong 1.

Du kan läsa mer om vilka som har jobbat med produktionen behind the scenes av Eagles hos produktionsbolaget New Stories.

Statister

Under inspelningarna av Eagles har hundratals statister hjälpt till! Vad är en statist då? Jo, en statist är en person som syns i bakgrunden av själva handlingen, alltså någon som handlar mat, dansar på en fest eller är publik på en konsert. Utan dessa statister vore en film eller serie inte verklighetstrogen. Ett exempel är publiken på Eagles hockeymatcher. I serien ser läktaren fullsatt ut men i verkligheten var det mellan 500-1000 personer på plats som flyttades runt i olika scener. Häftigt va?

Edvins skådisdrömmar – behind the scens

Häng med när Edvin går på jakt efter en statistroll i säsong två av Eagles. Se hela serien här.